Theeceremonies

We gaan een wereldreis maken door de fascinerende wereld van thee, en we kunnen ons richten op vijf landen waarvan je het meest geïnteresseerd bent, dat kan zijn Engeland, Duitsland, China, Tibet, India, Turkije, Marokko of Japan.

We tippen er hier een paar aan:

Laten we beginnen met het Verenigd Koninkrijk, waar de traditionele Engelse thee ceremonie een belangrijk onderdeel is van de cultuur. De geschiedenis van thee in Engeland gaat terug tot de 17e eeuw, en de thee ceremonie zoals we die vandaag kennen, ontwikkelde zich in de 19e eeuw. We zullen de elegantie en charme van deze ceremonie verkennen, en ontdekken waarom thee zo'n centrale rol speelt in de Britse samenleving.

Daarna kunnen we ons verdiepen in de rijke theetradities van India, een land dat bekend staat om zijn diverse en smaakvolle theesoorten. Van de verfijnde Darjeeling thee tot de krachtige Assam thee, India heeft een lange geschiedenis van theeconsumptie die teruggaat tot duizenden jaren. We zullen de spirituele en culturele betekenis van thee in India verkennen en begrijpen waarom het zo'n belangrijk onderdeel is van het dagelijks leven.

Turkije biedt een unieke theecultuur die draait om sterke, zwarte thee die wordt geserveerd in kleine glazen, bekend als "tulpen." Thee heeft een speciale plaats in de Turkse samenleving en wordt vaak geserveerd als teken van gastvrijheid en verbondenheid. We zullen de betekenis achter het Turkse theeritueel ontdekken en de warme en gastvrije aard van de Turkse theetraditie ervaren.

China, de bakermat van thee, heeft een diepgaande theetraditie die duizenden jaren teruggaat. Van de serene schoonheid van de Gongfu thee ceremonie tot de eenvoud van het dagelijkse thee drinken, China heeft een rijke en gevarieerde thee cultuur die doordrenkt is van geschiedenis en symboliek. Je gaat zelf ook aan de slag met een eigen theepotje en kopjes om thee voor elkaar te maken.

Voot Japan gaan we ons niet verdiepen in de theeceremonie de Chanoyu, maar we gaan heel simpel een heerlijke Japanse thee zetten, die je daarna zelf ook kunt gaan zetten.

Met elke stop op onze reis zullen we een nieuw perspectief ontdekken op de eeuwenoude traditie van thee drinken, en zullen we de diepe band tussen thee en cultuur over de hele wereld begrijpen.

 

Kosten € 35,00 per persoon vanaf 4 personen op afspraak te boeken.

Kom je met minder dan 4 personen, kijk opde agenda voor beschikbare data.

Voor groepen groter dan 12 personen kunnen wij een ruimte hier dichtbij huren met voldoende parkeergelegenheid.